Kremowy koktajl z banana

IMGP4067Niedawno zainspirowałam się surowym jedzeniem (raw food). Prawdę mówiąc, to od lat wybieram zdrowsze wg. mnie pożywienie, a dzisiaj ono robi „karierę” na naszych stołach. Surowe jedzenie, jak nazwa wskazuje charakteryzuje się produktami surowymi, nieprzetworzonymi przez fabrykę czy przemysł, ale podane na tacy przez Matkę Naturę.  Oczywiście produkty, które w 100 % otrzymamy od Matki Natury, znajdują się u uczciwych rolników. Dzisiejszy uczciwy rolnik posiada certyfikaty, atesty itp. narzucone przez UE.  Tym czym kiedyś nazywało się rolnictwem , dzisiaj nazwiemy przemysłem spożywczym, brrr okropna nazwa. Prawda jest taka, że kiedyś rolnictwem, dało się wykarmić wszystkich, a dzisiaj tylko niektórych, trochę bogatszych (alesty, badania, nadzór nad cyklem rozwoju żywności tez kosztuje). Pamiętam czasy prawdziwego rolnictwa i polskiej wsi, tęsknię za tymi czasami, ale na szczęście jeszcze istnieją i takie miejsca i takie pożywienie, powykrzywiane marchewki, ziemniaki całe w ziemi, pomidory pachnące pomidorem.  Ale wróćmy do rzeczy 🙂 Koktajl przygotowałam z mleka kokosowego ( jako że też chcę zrezygnować z mleka krowiego, co przez jakiś czas będzie trudne ze względu na łatwiejszą dostępność,cenę i przyzwyczajenie), banana, daktyli i syropu z agawy.

Składniki oczywiście na oko – ja lubię gęste koktajle.

IMGP4066

Reklamy

2 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s