Zakwas chlebowy

Uwielbiamy jeść i robić chleb. Ze względu na brak czasu często robimy szybkie bułeczki orkiszowe na drożdżach ( przepis już niedługo:). Niestety nie jest to dobre rozwiązanie dla naszych jelit, ponieważ nasz organizm nie lubi, gdy dostarczamy mu pod różną postacią smakołyków z drożdży czy grzybów, natomiast zakwas zrobiony z mąki żytniej 720 jest bardzo dobrze tolerowany przez nasz organizm , a chleb z niego zrobiony jest niesamowicie pyszny.

zakwas

W mąki zaopatrujemy się w młynie gospodarczym , który znajduje się w Pruszczu Gdańskim przy ul. Wojska Polskiego 42.

mlyn1

mlyn_pruszcz_03

1-młyn w Pruszczu Gdańskim-1-16

źródło: http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s